Vilka försäkringar behöver man?

Vilka försäkringar behöver man?

En fråga vi ofta får här på Forsakringar.nu är “Vilka försäkringar behöver man egentligen?“. Denna fråga tänkte vi svara på genom ett blogginlägg. Något att tillägga redan nu är att detta inte är någon “måste följa till punkt och pricka guide”. Nej, utan se detta mer som en artikel som hjälper dig på traven när du ska välja rätt försäkringar du ska teckna på.

Det kommer bli rätt mycket information i denna artikel, som ni förmodligen såg direkt. Men informationen som står här är riktigt viktig för dig som under vilka försäkringar behöver man. För en del information kan då få dig att t.ex teckna en mindre försäkring än tänkt tidigare. Vilket resulterar att du kommer spara en hel del pengar.

Hemförsäkring – Den viktigaste försäkringen

Är det någon försäkring som varje människa borde ha i Sverige så är det definitivt en hemförsäkring. Ordet hemförsäkring är dock ett ganska brett ord, då hemförsäkringen oftast innehåller många olika delar.

Egendomsförsäkring

Egendomsförsäkringen är precis vad det låter. En försäkring som försäkrar de saker du äger. Något som många inte vet är att egendomsförsäkringen även gäller för saker som du har hyrt och lånat. Några klassiska exempel där egendomsförsäkringen i Hemförsäkringen utnyttjas är t.ex vid stöld, översvämning och brand.

Reseförsäkring

Hos många försäkringsbolag har även lagt in en reseförsäkring i deras hemförsäkring. Reseförsäkring menas att du kan få reseskydd i t.ex 45 dagar som kan täcka kostnader om du har behov av akutsjukvård när du reser utomlands.

För att verkligen vara säker om reseförsäkring ingår eller ej så är det bästa du kan göra kontakta försäkringsbolagen eller kolla på deras hemsida så du inte får någon otrevlig överraskning när du är utomlands och behov av reseförsäkringen.

Ansvarsförsäkring

I många hemförsäkringar så ingår det också en ansvarsförsäkring. Om du som privatperson skulle bli skadeståndsskyldig så kan ansvarsförsäkringen hjälpa till. Det täcker även rättegångskostnader och skadestånd upp till ett visst belopp. Rättsskyddet ger möjlighet att betala för en advokat om juridisk hjälp krävs för den försäkrade i egenskap av privatperson.

Vill du läsa mer om ansvarsförsäkring så kan du gå in på vår sida om hemförsäkringar.

Överfallsskydd

Överfallsskydd är precis som det låter. Om du skulle bli utsatt av någon form av misshandel, våldtäkt eller några andra sätt så du får personskador och gärningsmannen är okänd så kan du få ersättning av hemförsäkringen.

 

 

Relaterade blogginlägg