5 Tips om Barnförsäkringar

lekparkHär är fem tips som du bör tänka på när du har tänkt att teckna en barnförsäkring.

1) Är ditt barn redan försäkrat?

Det du kan börja med innan du försäkrar ditt barn med en barnförsäkring är att kolla om inte ditt barn redan är försäkrat. För det finns vissa försäkringar som gäller på t.ex. dagis och skolan. Det är dock viktigt att du kollar upp detta så att du har missförstått något.

2) Vad gäller sjukdomar?

När du tecknar en barnförsäkring så är det riktigt viktigt vad som gäller just den försäkringen. Gäller den när ditt barn blir sjuk? Eller gäller den endast när ditt barn skadar sig? Detta är viktiga frågor du måste ställa dig när du funderar ut en bra barnförsäkring.

3) Billigast barnförsäkring bäst?

En annan som som är riktigt viktigt när du letar en barnförsäkring är om den är bäst för just ditt barn. Ett tips är att du inte tittar på priset när du tecknar en barnförsäkring. Utan titta på vad som ingår och välj därefter. För vad är viktigare än en bra barnförsäkring när ditt barn väl behöver den?

4) Gäller barnförsäkringen utomlands?

Kolla och dubbelkolla om barnförsäkringen gäller när du åker utomlands. För är det så att ditt barn skadar sig eller blir riktigt sjuk så kan det tyvärr vara så att du som förälder måste betala hemresan. Det kan bli riktigt dyrt om du är i ett land som inte har något avtal med Sverige och ni behöver en ambulanshelikopter för att komma en så snabbt som möjligt.

5) Anmäl direkt

Om väl ditt barn skadar sig så är det viktigt att du anmäler detta direkt till ditt försäkringsbolag. För det finns regler som säger att du måste höra av dig inom en vissa tid för att kunna få någon ersättning för skador som ditt barn kan ha råkat ut för.