Innan du ska begära offert på en bilförsäkring

bild12
Börja med att leta fram de fyra billigaste bolagen genom att använda en jämförelsesajt på nätet som kan jämföra bilförsäkringar. När du har hittat de fyra billigaste ringer du antingen upp dem eller kontaktar dem via deras hemsida. De kommer att vilja ha dina personuppgifter och uppgifter om bilen. Märke, modell, ålder och antal körda mil. Se till att ha kollat upp detta innan du ringer försäkringsbolagen.

När du har fått företagens offerter kan du välja att antingen teckna hos den billigaste direkt eller att förhandla med de andra. Eftersom du nu har koll på vad det kostar hos företagens konkurrenter har du ett väldigt bra förhandlingsläge. Säg bara att du vill ha ett lägre pris och stå på dig. Förvånansvärt ofta går det att pruta.

Stirra dig inte blind på premien

Det är lätt att stirra sig blind på premien, det finns dock andra saker som också spelar roll. Gör försäkringsbolaget ett gott intryck när du pratar med dem? Har du googlat företagets namn och kollat vad andra skriver om det? Om företaget oskäligt ofta syns i negativa sammanhang på nätet kan det vara läge att inte välja det, även om allt ser bra ut på pappret. Det finns ett ordspråk som heter “i nöden prövas vännen” och det är extra sant för försäkringsbolag. Ett bolag som inte klarar av att leverera det kunderna förväntat sig bör du inte anlita.

Om bolaget tar lång tid på sig att besvara dina mail eller svara i telefon kan det ge en fingervisning hur pass pigga de är att svara när du behöver det. Om du varit med om en olycka vill du inte behöva vänta 10 arbetsdagar på att få hjälp. Du vill ha den direkt.

Förbund och föreningar kan ha rabatter

Många föreningar och förbund brukar ha förmånliga rabatter hos försäkringsbolagen. Kolla upp om du är med i någon förening som har förhandlat till sig bättre pris. Utnyttja sedan det. Det går även att göra tvärtom, använd Google för att se om du kan hitta förbund som har rabatt, väg sedan medlemsavgiften mot rabatten du får. Om rabatten överstiger medlemsavgiften kan det vara läge att gå med i föreningen.

Relaterade blogginlägg