Varför hemförsäkring är bra att ha

hus2Hemförsäkring är bra att ha om man får skador på sin egendom, om man skadas själv eller om man blivit skadeståndsskyldig. Den ger även ersättning för stulna eller förstörda saker. I en hemförsäkring ingår massa delar, men man kan även teckna dem separat.

Reseförsäkring ingår oftast i en hemförsäkring. Denna brukar gälla som längst när din resa är 45 dagar. Då får du ett utökat skydd. Man kan även köpa hemförsäkring för villa. Skillnaden mellan vanlig hemförsäkring och hemförsäkring för villa är att hemförsäkringen för villa kan ge skydd även på tomter och byggnader.Det ingår även rättsskyddsförsäkring och då får du de kostnader som behövs för juridiskt ombud betalda.

En annan typ av hemförsäkring som finns är för bostadsrätt. Detta kan vara bra eftersom du har ett ansvar för att lägenheten ska se fräsch ut. Om någon skada skulle ske på de delar som du är skyldig att underhålla ersätter denna försäkring det.

En annan försäkring är egendomsförsäkringen. Denna ersätter kostnader för saker som du hyrt eller lånat och om det har blivit någon skada på det. Den ersätter även för skador på saker som du äger.
Ansvarsförsäkring är en försäkring som betalar de kostnader om du skulle råka skada någon annans egendom eller en annan person. Sådana gånger måste du betala skadestånd. Med denna försäkring kan du få hjälp att betala de kostnaderna men också för kostnader för rättegång när de undersöker om du är skadeståndsskyldig eller ej.

Relaterade blogginlägg