Viktig information om hemförsäkringar

hus123Hemförsäkringen är förmodligen den viktigaste försäkringen du kommer att skaffa. Den ska inte bara skydda ditt hem utan även skydda alla dina ägodelar, dig själv och din familj. Om du har inbrott och något blir stulet är det hemförsäkringen som täcker kostnaden att ersätta ägodelen. Om du råkar ut för en olycka är det hemförsäkringen som ger ersättning. Om någon i din familj råkar illa ut är det också hemförsäkringen som ska skydda.

Hemförsäkringen är stommen i ditt försäkringspaket

Det finns många olika försäkringar, de flesta kan dock betraktas lite som tilläggsförsäkringar till din hemförsäkring§. Det är hemförsäkringen som är stommen i ditt försäkringspaket. Se till att det är en bra försäkring som täcker dina behov.

Exempel på vad hemförsäkringen täcker

Grundläggande skydd

Hemförsäkringen är ett bra grundläggande skydd som täcker kostnaden för skador på ditt boende och dina ägodelar. Även om det är du själv som har orsakat skadorna.

Ger ersättning vid brand

Om din bostad brinner upp är det din hemförsäkring som ger dig ersättning. Att köpa helt nytt möblemang, husgeråd, kläder och prylar kan bli väldigt dyrt. Om du har en bra hemförsäkring behöver du inte oroa dig för den kostnaden. Då är du skyddad.

Ger ersättning vid stöld

Om det sker ett inbrott och du blir av med ägodelar är det hemförsäkringen som ger ersättning. Här är försäkringsbolagen lite petiga och vill att du ska vara försiktig, ha bra lås på din bostad och ha ofta att du dokumenterat vad du har i bostaden. Hör med ditt försäkringsbolag vad de vill att du ska göra.

Ger ersättning för förstörd resa

Resebolagen försöker ofta få dig att teckna olika reseförsäkringar när du bokar din resa. Det kan vara en bra idé. En annan bra idé är att kolla vilket reseskydd du redan har via din hemförsäkring. De flesta hemförsäkringar ger dig ersättning om någon i sällskapet blir sjuk eller råkar ut för en olycka på resan. Om någon i familjen blir sjuk får ni inte bara ersättning för medicin eller läkarvård utan även en ersättning för att ni tvingas avbryta semestern.

Ger ersättning för rättskostnader

Om du hamnar i en tvist och får dyra rättskostnader, till exempel måste anlita en advokat eller tvingas betala för din motparts advokatkostnader, då kan du få ersättning från hemförsäkringen.

Ger ersättning vid överfall

Om du blir överfallen kan du få ersättning av din hemförsäkring. Samma sak gäller om du av någon anledning skulle råka skada en annan människa.

Ger ersättning vid vattenskador

Om ditt hus drabbas av vattenskador, till exempel till följd av en översvämning eller trasiga rör i huset, kan hemförsäkringen ge ersättning.
Slutsats
En hemförsäkring ger skydd vid de flesta situationer. Alla människor behöver en bra hemförsäkring. Se till att skaffa det.

Relaterade blogginlägg