Saker att tänka på innan du tecknar en Villaförsäkring

villa4

Brandlarm ger lägre premie

Många försäkringsbolag ger lägre premie om du installerar godkända brandlarm. Kolla med ditt försäkringsbolag om de har sådana erbjudanden.

Fler installationer som ger lägre premie

Samma sak gäller om du skaffar brandsläckare, installerar vattenskydd för tvätt- och diskmaskin eller gör annat som minskar risken för skador. Innan du tecknar en villaförsäkring kan du höra med bolagen vilka åtgärder du kan göra för att sänka premien.

Våga pruta

Att inte pruta är väldigt svenskt. Försäkringsbolagen kommer att ge offert och ange sina “standardpriser”. Du kan få lägre pris genom att helt enkelt be om det. Säg att du är villig att betala ett lägre belopp. Att du kan anlita dem men att de för tillfället är för dyra. Förvånansvärt ofta går det att få ett lägre pris genom att pruta.

Ta in offerter från flera

Priset för en villaförsäkring varierar kraftigt och beror på en stor mängd olika faktorer. Storlek på huset, område, del i sverige, vad det är för hus, byggår m.m. är några faktorer som spelar in. Det går därför inte att säga exakt vad en villaförsäkring ska kosta.

Använd internettjänster för att jämföra pris

Det finns idag flera internettjänster där man snabbt och enkelt kan jämföra pris på villaförsäkringar. Använd dig av dem för att skaffa dig en ungefärlig uppfattning av vad du borde betala. Om du redan har en villaförsäkring kan du använda dig av uppgifterna för att pruta hos din nuvarande leverantör.

En sådan tjänst som du kan använda dig av är Insplanet.com.

Använd dig av försäkringsmäklare

Det finns idag företag som specialiserat sig på att hitta bästa försäkringsskydd åt folk. De brukar kallas för försäkringsmäklare och de hjälper dig att hitta försäkringen som passar för dig. Om du har ett stort försäkringsbehov och ska teckna många försäkringar kan det vara värt att ta hjälp av en försäkringsmäklare. Dom har koll på vilka försäkringar det finns, vad som är vanliga skador och priserna hos de olika bolagen. Med deras hjälp kan du få ett lägre pris. Ingen jobbar gratis, inte ens försäkringsmäklare. Var alltså beredd på att det kostar att ta hjälp. Försäkringen kommer du dock ha länge vilket gör att en lägre årlig premie är en tillräckligt stor besparing för att motivera att använda sig av en försäkringsmäklare.

Fler tips för billigare Villaförsäkringar?

Vill du ha fler tips på hur du kan få billigare villaförsäkringar? Då ska du verkligen kolla in vår artikel med hela 7 tips för att få billigare villaförsäkringar.