Tips när du skaffat villaförsäkring

villa5Det finns saker att tänka på även efter att du skaffat villaförsäkring. Det finns sätt att minska sin premie och det finns saker du bör tänka på om du inte vill riskera att bli utan ersättning när olyckan är framme.

Använd inte svart arbetskraft

För att spara pengar är det tyvärr vanligt att villaägare anlitar svart arbetskraft när de ska bygga om eller göra reparationer. Förutom att det är olagligt kan det också ställa till stora problem för dig när det gäller din försäkring. Om den svarta arbetskraften har gjort ett dåligt jobb kan du stå helt utan försäkringsskydd. För att du ska få ersättning från ditt försäkringsbolag vid till exempel läckage måste en reparation eller ombyggnad vara fackmannamässigt utförd. Det vill säga, reparationen eller ombyggnaden måste vara korrekt gjord. Om läckaget beror på något hantverkaren gjort gäller inte din försäkring. Då är det hantverkarens försäkring som ska ge dig ersättning. Om du anlitat någon svart finns det ingen försäkring som kan ge dig ersättning. Du får alltså betala själv. Eftersom vattenskador kan bli väldigt dyra att fixa är det starkt rekommenderat att aldrig anlita svart arbetskraft.

Byt försäkringsbolag

En metod att få ner sin årliga premie är väldigt enkel. Byt försäkringsbolag. Även om du redan har villaförsäkring med fullgott skydd kan det vara värt att ta in offerter från andra bolag. Om priset är lägre kan du enkelt sänka din egen kostnad, det är bara att byta.

Håll koll på marknaden

Även om du inte skulle vilja byta bolag kan du ändå sänka din försäkringskostnad genom att hålla koll på marknaden. Om du märker att flera konkurrenter till din nuvarande leverantör har sänkt sina priser kan också du få sänkt pris. Prata med ditt försäkringsbolag och förklara för dem att du är lockad av att byta till en billigare leverantör. Använd informationen om de billigare konkurrenterna för att pruta.

Relaterade blogginlägg